В зала "Универсиада" са влезли 106 секции

В зала "Универсиада" са влезли 106 секции
Източник: Капитал
A A+ A++ A

 

В момента се обработват данните от 68 секции, като 106 секции са влезли до момента в зала „Универсиада“. Това заяви Жана Иванова, председател на 23 РИК-София, предаде БГНЕС.

Иванова обясни, че няма опашки и напрежение поне при предаването на протоколите, има достатъчно компютри. Тя каза, че секциите в столицата са общо 595. Големият процент от тях се очаква да дойде по-късно, както и от секциите в „Младост“, където ситуацията е различна и необичайна.

„Донякъде е необичайна не заради нас, а заради това, което се случи и направиха една комисия от 9 члена, при условие, че ние бяхме направили една комисия от 7 члена за РИК и 5 члена за ОИК. Ако така бяха комисиите, хората нямаше така да се редят на опашки и процесът щеше да бъде много по-нормален. Народното събрание реши, че една комисия от 9 члена може да се справи с трите вида избори – за президент, за референдум и за кмет на община. Когато дойдат протоколите можем да кажем как са се справили“, заяви Жана Иванова.

Според нея протоколите са относително верни. Тя каза, че умората се натрупва и напрежението расте, но поне засега е спокойно в залата. 

#Универсиада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници