Джамбазки: В Турция имахме много сигнали за злоупотреби в изборния ден

Джамбазки: В Турция имахме много сигнали за злоупотреби в изборния ден
Източник: Front.bg
A A+ A++ A

В европейската част на Турция имахме много сигнали за злоупотреби. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки по време на пресконференция в НДК, предаде Фокус.

Той посочи, че за изборите в Турция са били организирани наблюдатели и застъпници, представители и членове на СИК. „Наши представители не бяха допускани там. Отделно имахме информация от Бурса две секци и две в Цариград, Истанбул, както му казват в тази държава сега, за това, че турската държава организира паралелни секционни избирателни комисии пред законните наши“, коментира Джамбазки.

По думите му има случаи на попълване на декларации на други хората. „За нас това беше ясно доказателство за тежки нарушения на ИК поне в две посоки. На първо място това означава, че тези избиратели не знаят български език и са неграмотни и не отговарят на изискванията на хората и това е контролиран вот“, заяви евродепутатът. Той посочи,че са сигнализирали за това ЦИК и Министерство на външните работи.

Джамбазки каза още, че са настояли да се спре това ново турско нашествие и нов опит на Турция да се намеси във вътрешните работи на една държава член на ЕС. „Нашето желание беше изборният процес да бъде прекратен. ЦИК разпрати уведомление – писмо до нашите дипломатически представителства заедно с Външно министерство, в което още веднъж им напомни законовите положения“, коментира Джамбазки. Той уточни, че в избирателните секции трябва да се говори само на български език и всички декларации трябва да бъдат попълнени собственоръчно в СИК, а не извън нея.

Джамбазки заяви, че това още веднъж е доказало усилията на Обединените патриоти за това да няма секции в Турция, където не гласуват никакви български граждани. Според него вотът там е нечестен и противозаконен. Лидерът на НФСБ и председател на Патриотичния фронт Валери Симеонов добави: "Променяме ИК пак, може да бъдете сигурни, за да не ни се мотаят из краката и от Турция разни гласоподаватели", каза Симеонов. 

#Ангел Джамбазки #НДК #ЕС #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници