РИК-Благоевград се бави с протоколите

РИК-Благоевград се бави с протоколите
БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки председатели на секционни комисии все още не са представили пред РИК-Благоевград протоколите от вчерашните президентски избори и референдума, пише БГНЕС.

Към 7 часа тази сутрин РИК приемаше протоколите от гоцеделчевския район, тези от Петрич все още не са минали. Всички се оплакват от лошата организация на РИК по приемането на протоколите.

Пристигналите от областта първо изчакват в зала „Яворов”, като им дойде редът ги извикват да предадат документите си пред РИК, която работи в драматичния театър.

„Никаква организация, от 2 часа сме тук, виж какво става”, „Петрич сега пристигнаха, кога ще минат”, „Виж в каква България живеем, за какво се борим, по 48 часа блъскаме, никой не ни пита спали ли сме, яли ли сме в тази загубена държава”, казаха пред БГНЕС изнервените от чакането с часове пред РИК-Благоевград.

„Какво избори бе братче, виж какво става, зад нас има още хора”, каза пред БГНЕС Иван Кременлиев от борческия Гърмен. „Виж как се мъкнат чували, това ако е в друга държава - война ще стане”, добави друг.

„Липсва организация от страна на тези, които правят изборите. Ние сме пристигнали в 2.30 часа, но все още стоим тук, в автобусите, все още никой не е минал”, каза жена от петричко. „Ние като комисия си свършихме много добре работата, но организацията по приемането на книжата не е както трябва, на всички избори е така”, допълни тя.

„27-и час сме на бойното поле”, каза друг.

С четворка по десетобалната система оцени организацията по приемането на протоколите член на секционна комисия от Петрич. „Самото чакане тук ни изморява, трябва да се вземат някакви мерки, не може да тръгнеш от Петрич в 1 часа и да стоиш в Благоевград до 6 часа и да продължаваш да чакаш, просто не е нормално”, добави тя. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници