Георги Първанов: Това управление е изчерпано, мачът между БСП и ГЕРБ е договорен

Георги Първанов: Това управление е изчерпано, мачът между БСП и ГЕРБ е договорен
БГНЕС
A A+ A++ A

Като цяло този резултат е неудовлетворителен за нас, поведохме битка срещу модела Плевнелиев, но други се възползваха от това, очертава се впечатлението, че мачът между БСП и ГЕРБ е договорен. Това заяви лидерът на ПП АБВ Георги Първанов на брифинг в НДК в обобщение на резултатите от вота за президент и вицепрезидент, който се проведе вчера и оцени представянето на техните кандидатури Ивайло Калфин и проф. Любомир Халачев, пише БГНЕС.

Кандидатът ни за президент г-н Калфин е в Брюксел и затова не е днес сред нас, обясни в началото Първанов. Вчера като станаха ясни предварителните резултати се събрахме и ние от АБВ ще направим допитване до нашите партийни структури каква да бъде позицията ни за балотажа. Но мога да ви кажа, че засега гласове в подкрепа на кандидатите на ГЕРБ не се чуват - остават малко възможни варианти, подчерта Първанов. Като добави, че не вижда желание за разговори от страна на БСП. Решението им ще бъде огласено в средата на седмицата.

Направихме стилна и модерна кампания, с идеи, но силовата дейност, натиска, внушаването на страх в отделни региони от страна на управляващите дадоха отражение. Нашите кандидати наистина бяха възможно най-доброто, което можехме да предложим, продължи Първанов и изтъкна качествата им. Някои хора се БСП по-скоро се стараеха да ни изчистват от политическото пространство, отколкото да се борят с ГЕРБ. Очевидно в тази кампания имаше други критерии при оценката на качествата и избора, каза той. Очертава се вече едно твърдо ядро, резултатът ни е колкото на парламентарните избори. Взаимодействието ни беше много ефективно с коалиционните ни партньори и за в бъдеще ще работим в този състав, с надеждата за по-добри резултати.

Това управление е изчерпано - като политики, като личности и нека едни нови избори не ни плашат, подчерта Първанов. По темата за референдума- АБВ като единствената партия, която го подкрепи с три ДА, приветстваме позитивните резултати в него. Малко странно ни е, че в един и същи ден избирателите гласуваха мощно за мажоритарния вот, а при изборите за президент гласуваха за партиен вот, продължи Първанов. Тази битка тепърва предстои и е налице необходимостта от изработването на нова конституция в едно Велико НС или на референдум, заключи той.

Българите вчера гласуваха за генерална промяна, но вотът показа нежеланието да се продължава по този начин, каза и Любен Дилов-син, в качеството и на коалиционен партньор на АБВ. По данни отпреди час става въпрос за 10 000 гласа, които ни делят от възможността референдумът да успее, добави той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници