Цачева търси подкрепата на РБ за балотажа, не иска Радан Кънев

Цачева търси подкрепата на РБ за балотажа, не иска Радан Кънев
БГНЕС
A A+ A++ A

Призовах лидерите на РБ, без Радан Кънев, да призоват гражданите, които не желаят отново управление на ДПС и БСП, да ни подкрепят. Това каза на брифинг кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева след среща с Изпълнителния съвет на РБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Отзовах се след заявената позиция тази нощ от представители на РБ, че за втория тур на изборите ще подкрепят кандидат-президентската двойка на ГЕРБ в мое лице за президент и на вицеадмирал Манушев за вицепрезидент. Изборът е ценностен. За втори тур за ясни двойките – тази на левицата, зад която стои БСП и ДПС вече официално и тази на десницата – в мое лице, считам, че най-естественото е да бъда тук, където са лидерите на гражданите, подкрепили десните ценности, а това са евроатлантическата ориентация на България”, обясни Цачева. 
„По време на кампанията не веднъж заявих, че като представител на ГЕРБ нашата двойка ще бъде гарант на европейското развитие на България, както и членството ни в алианса чрез модернизиране на професионална българска армия”, допълни тя. 
Цачева уточни, че на срещата е обсъдено как да протекат съвместните действия преди втория тур. „Призовах лидерите без Радан Кънев, да призоват всички граждани, които не желаят отново управление на ДПС и БСП, всички, които изповядват демократичните ценности, свободата и справедливостта, да ни подкрепят," заяви Цачева.
Тя поясни, че няма да се посвени да поиска и промяна в Конституцията, ако постигне консенсус с квалифицирано мнозинство в парламента, като допълни, че в момента, в който антикорупционен закон стигне до президентската институция, веднага ще издаде указ за това. „Докато това се случи, е необходимо да мобилизираме всички честни, разумни и активни български граждани. Обръщам се най-вече към младите хора, една част са разочаровани от политиците в момента, те избраха квадратчето „Не подкрепям никого"", заяви Цачева.
Тя допълни, че е готова да се срещне с кандидата за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, с когото досега не се е виждала, в удобен за него ден и час, за да му зададе въпроса дали ще допусне ли червен генерал да се върне на власт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници