Трайков не присъства на срещата с Цачева

Трайков не присъства на срещата с Цачева
БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков не присъства на срещата на Цецка Цачева от ГЕРБ на „Раковски 134“, пише БГНЕС.

Цачева лично дойде да поиска подкрепа за балотажа в неделя. На срещата бяха само министрите от РБ, които я подкрепят – Меглена Кунева, Николай Ненчев, Божидар Лукарски и Петър Москов.

Късно снощи Трайчо Трайков призова Лукарски да се държи почтено и да не говори от негово име. "С изненада научих за изявлението на г-н Лукарски, че съм се съгласил да дам подкрепа за кандидата на партия ГЕРБ. Искам ясно да заявя, че не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа и смятам за почтено всеки да изказва собственото си мнение, а не да спекулира с чуждото", написа Трайчо Трайков.

След разговорите си днес Цачева пък заяви, че се е отзовала след заявената позиция на РБ, че за втория тур ще я подкрепят. Според нея това е ценностен избор. Цачева също така се обяви за гарант на евроатлантическата ориентация на България.

“Считам, че най-естественото е да бъда тук, където са лидерите на българските граждани, подкрепили десните ценности – а това са евроатлантическата ориентация на България. Като представител на ГЕРБ нашата кандидатпрезидентска двойка ще бъде гарант за запазване на европейското развитие на България, както и членството ни в алианса чрез модернизиране на професионална българска армия. Разменихме мнения с колегите за това как да протекат съвместните ни действия до втория тур”, каза Цачева.

На състоялите се вчера президентски избори тя получи 22% и се нареди на второ място след генерал Румен Радев, който получи подкрепата на 25,7%. Тези данни бяха обявени от ЦИК при 95,17% обработени протоколи. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници