Румяна Бъчварова: Полицаите трябва да празнуват, защото самата професия е чест

Румяна Бъчварова: Полицаите трябва да празнуват, защото самата професия е чест
БГНЕС
A A+ A++ A

Условията на полицаите са такива. Човек трябва да умее да празнува и в реалните условия. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с професионалния празник на българската полиция, пише БГНЕС.

Бъчварова честити празника на всички полицаи и на техните семейства и им пожела да са живи и здрави, да работят добре, защото напоследък работели много добре.

Запитана дали полицаите имат повод да празнуват, тя заяви - „трябва да празнуват полицаите, защото самата професия е чест“. На уточняващ въпрос от гледна точка на обстановката и условията, в които работят, дали е за празник за тях, вътрешният министър отвърна - „Ами такива са. Човек трябва да умее да празнува и в реалните условия“.

„Ако усещаме такъв дух в хората, които всеки ден трябва да изпълняват своите отговорности, би било по-скоро изключение. Те са сериозни хора, носят си службата с достойнство, това е по-важно“, заяви Бъчварова на въпрос дали усеща празничен дух в служителите на реда.

С гордост носете призванието български полицай, обърна се Бъчварова към служителите на МВР по време на официалната церемония по случай празника в двора на ГД „Национална полиция“. „През годините полицейската институция се е изправяла пред множество предизвикателства. Увеличават се както задълженията на служителите, така и очакванията на обществото към тях. Вие всички усещате и разбирате това лично. През последните месеци и години работите изключително добре и всеки непредубеден човек го вижда и разбира“, заяви ресорният министър.

Бъчварова поздрави полицаите за неуморния труд, енергията, усилията и качествата, благодарение, на които ежедневно защитават достойнството на полицейската професия. „Когато човек потърси полицията очаква съпричастност, бърза и компетентна реакция. Затова на вашите плещи лежи голямата отговорност гражданите да получат и получават всичко това. Благодаря ви, че въпреки трудностите, напрежението и рисковете на професията, вие продължавате с желание и готовност да изпълнявате своя дълг към обществото и държавата“, каза още Румяна Бъчварова.

От своя страна директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски изтъкна, че Архангелов ден олицетворява битката на силите на доброто за постигане на ред, истина и правда. „Подобна битка води ежедневно и полицията за опазване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, за спазване на законите и противодействие на престъпността. Развитието на обществените процеси през годините и извършените реформи увеличиха задълженията на полицията и повиши очакванията на обществото към нея“, коментира Терзийски.

„Съзнаваме, че постигане на поставените цели и задачи не зависи единствено от нашата работа, а е процес на взаимни усилия в изграждането на партньорство с гражданите и институциите, съвместно усилия в различни политики и области в държавното управление. Това, което се изисква и зависи от нас ще го изпълним. Ще продължаваме ежедневно да се справяме с предизвикателствата и да отговаряме на обществените очаквания“, добави директорът на ГД „Национална полиция“.

По време на церемонията бяха поднесени венци пред паметника на загиналите полицаи в двора на ГД „Национална полиция“ и беше отслужен водосвет. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници