ГДБОП хванаха педофили, правели и разпространявали порно с деца

ГДБОП хванаха педофили, правели и разпространявали порно с деца
Международната операция стартирала след задържането на ирландец, заемащ ключова позиция в престъпната йерархия. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Двама българи са задържани от ГДБОП в рамките на международна операция срещу разпространението на порно с деца. Арестуваните са от Перник и от София.

Двамата са част от международна организирана престъпна група, създавала и разпространявала в интернет материали с брутални сцени на сексуално насилие на деца на възраст от 7 месеца до 13 години, предаде bTV.

Педофилите използвали специална криптирана Р2Р комуникационна технология, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография, в създаването на които участвали и те.

Целта на ползваната технология била органите на реда да бъдат максимално затруднени при проследяване на участниците в групата.

Международната операция стартирала след задържането на ирландец, заемащ ключова позиция в престъпната йерархия. Вече са идентифицирани някои от жертвите на сексуалните насилници.

При извършените претърсвания са иззети голям брой компютърни конфигурации, външни хард дискове и флаш памети.

Само в компютъра на ирландеца са открити 276 000 файла с десетки порнографски материали - видеоклипове, снимки и записани онлайн комуникации с участието на невръстни деца.

Двамата задържани са направили пълни самопризнания. Наложена им е полицейска мярка „задържане“ за срок от 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

#ГДБОП #педофили #порно #порнография

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници