От днес Samsung GALAXY S III вече и в България

От днес Samsung GALAXY S III вече и в България
A A+ A++ A

Samsung обяви, че от днес дългоочакваният GALAXY S III е достъпен и на българския пазар. Смартфонът ще се предлага и от трите мобилни оператора и в избрани вериги магазини. Започвайки от Европа, Средния изток и Северна Африка, GALAXY S III ще бъде представен във всички точки на света, и по-специално - с грандиозни премиери като част от Световното турне в Сидни, Ню Делхи, Дубай, Москва, Сао Паоло, Пекин, Сеул, Ню Йорк и Токио. Посетителите на Световното турне ще имат възможността първи да тестват смартфона и да изпробват някои от иновативните му функции.

GALAXY S III се опитва да засили връзката между потребител и телефон благодарение на естествения начин на взаимодействие. Устройството разпознава лицето, гласa и движенията на своя притежател и се адаптира към тях. Чрез функцията Smart stay, GALAXY S III разпознава начина, по който бива използван, докато потребителят чете електронна книга или сърфира в интернет. Предната камера "вижда", когато към дисплея има насочен човешки поглед, и поддържа яркостта на екрана, като не позволява на телефона да влиза в режим на пестене на енергия.

GALAXY S III е с интегрирано приложение S Voice, което позволява гласова комуникация с потребителя - например при включване на алармата телефонът от една дума разбира кога потребителят би желал да подремне още малко и отлага звъненето за след няколко минути. S Voice може да бъде използван за възпроизвеждане на музика, за намаляване и увеличаване на нивото на звука, за изпращане на текстови съобщения или електронна поща, за организиране на персонален график или автоматично активиране на камерата и снимане.

Освен че разпознава лице и глас GALAXY S III може да възприема и жестове. Например, ако потребителят пише съобщение до някого, но в това време реши да се обади, вместо да го изпрати, просто е необходимо да вдигне устройството към ухото и Direct call ще избере автоматично номера. Galaxy S III ще спести неприятностите от забравени пропуснати обаждания - Smart alert функцията следи кога телефонът е бил далеч от своя собственик и вибрира, напомняйки за пропуснати разговори и съобщения.

Устройството включва функцията S Beam, която чрез едно докосване до друг GALAXY S III дава възможност за директно споделяне на файлове чрез Wi-Fi връзка. На свой ред Buddy photo share позволява бързото споделяне на снимки с приятели директно от камерата или фотогалерията. Това се случва чрез автоматично отбелязване на приятели в снимките и опцията за изпращане на кадъра към тях.

С AllShare Play е възможно споделяне на всякакъв тип файлове между GALAXY S III и таблет, компютър или телевизор. Благодарение на тази функция може да бъде активирана опцията Group Cast, с която потребители на една и съща Wi-Fi мрежа могат да наблюдават дистанционно от своето устройство какво се случва на дисплея на друго устройство. В същото време могат да коментират и да отбелязват корекции по работни файлове. В смартфона е фабрично инсталирано приложението Dropbox с безплатно онлайн място до 50 GB за съхранение не снимки, музика и видео за период от 2 години.

Впечатлява и 4.8" HD Super AMOLED дисплей, който предлага живи цветове, висок контраст и големи ъгли на видимост, а съотношението от 16:9 го прави подходящ за гледане на HD видео. За да гарантира още по-бърза връзка и споделяне на съдържание, GALAXY S III поддържа Wi-Fi Channel Bonding, което удвоява ширината на честотния канал. Телефонът включва и куп допълнителни функции като например Pop up play - предлага възпроизвеждане на видео в малък прозорец върху екрана, докато пишете съобщение, проверявате имейл или сърфирате в интернет. 8МР камера работи с почти нулево закъснение и добавя функции като Burst shot за улавянето на 20 последователни кадъра и Best photo, която позволява на потребителя да избере най-добрата от 8 снимки. Налице е и поддръжка за безжичната технология NFC.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници