Intel разкри подробности за двуядрените процесори Ivy Bridge за лаптопи

Intel разкри подробности за двуядрените процесори Ivy Bridge за лаптопи
A A+ A++ A

Преди месец Intel представи новите си процесори от третото поколение на серията Core, познати и под кодовото име Ivy Bridge, но сред тях отсъстваха двуядрените варианти с по-ниско потребление на енергия, които са предназначени за лаптопи и ултрабук компютри. Това вече не е така и компанията е готова да сподели подробностите за тях. Според нея производителите вече подготвят цели 110 различни ултрабука с новите чипове, така че ще имаме голям избор, когато скоро достигнат до пазара. 30 от тях ще имат сензорен екран, а 10 са с хибриден дизайн. Някои от тях дори ще са на цени около 700 долара.

Intel е готова и с ревизия на определението си за ултрабук лаптопи. Според компанията това са лаптопи с дебелина под 18 мм, ако са с диагонал на екрана под 14", и под 21 мм, ако са с 14" екран или по-голям. Устройствата трябва да се събуждат за по-малко от 7 секунди, да предлагат поне 5 часа на автономност, имат USB 3.0 или Thunderbolt порт, снабдени са с технологиите Intel Identity Protection и Intel Anti-Theft и реагират бързо, докато са активни - това означава, че любимите приложения ще се стартират по-бързо.

Като цяло новите двуядрени чипове са 8. 4 от тях са от типа ULV с ниска консумация на енергия (17W) и се предлагат с тактова честота до 2GHz (това е моделът Core i7-3667U, който в турбо режим може да работи и при 3.2GHz). Другите 4 са със стандартна консумация на енергия (35W) и се предлагат с честота до 2.9GHz (Core i7-3520M, който в турбо режим достига до 3.6GHz).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници