Борисов призна: Грешката за този резултат е изцяло моя (Обновена)

Борисов призна: Грешката за този резултат е изцяло моя (Обновена)
БГНЕС
A A+ A++ A

Старахме се много, но грешката за този резултат е изцяло моя. Това обяви в интервю за бТВ премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки резултатите от неделния вот, пише БГНЕС.

По време на кампанията медиите бяха срещу нас – от сутрин до вечерните шоу програми, карикатуристи - всички.

Аз съм си направил изводите за мен. Снощи до късно се карах на доста от кметовете, на дейците на ГЕРБ, които се опитват да плашат, че като не е ГЕРБ и не е нашето правителство ще е страшно. Референдумът го направихме заедно с изборите, концертът им го разрешихме на Орлов мост. За мен беше важно какво ще каже народът. Не с това кой е предложил този референдум. Би било груба грешка за 13 или повече гласа да се захващат в ЦИК, каза той. Над 3 милиона са гласували за тези три неща, които са в референдума, напомни той.

За субсидията Борисов подчерта, че е създал партията си без един лев. От днес нататък ГЕРБ ще работя за 1 лев на глас. След като 3.5 млн. искат това – ние ще работим за това – 120 депутати и по 1 лев субсидия.

Не спя преди среща с Ердоган, разговори с Путин или Кери. Ако някой мисли, че властта е нещо лесно, да дойде да види, твърди Борисов. ГЕРБ може да работи без пари, така както сме започнали, така можем да се работи без пари. Искам да обещая, че като Трифонов влезе в парламента, ще започнат да искат пари, коментира Борисов. След като не можахме да обясним на хората, сега трябва да спазим техните искания, да приемем въпросите в референдума. Грешката е моя – след като 3.5 млн. го искат, значи грешката е моя. След като гласовете са пуснати в урната, значи трябва да се броят. Дали ЦИК ще го признае или не няма значение, според Борисов. Политическите партии ще го приемат като закон, категоричен е той.

Грешката ми е, че търсех най-знаещия човек, а не най-харизматичния. Исках всеки да си стои на местото, а не да го сменям. Фандъкова беше избрана преди година за кмет. Партията очакваше аз да стана кандидат за президент, след това – Фандъкова, Томислав Дончев, Митко Николов. Винаги съм бил честен с моите хора. Не искам да обидя никого в Европа, но ако гледаме в Европа Цачева е много по-симпатична от редица премиери. Много по-подготвена от Радев е Цачева.

Очаквам в неделя хората да преценят кой е най-подготвен – за мен Цачева е по-подготвена. Това е също и наказателен вот ако щете на моето разбиране.

Симпатизантите на ГЕРБ и хората ужасно бушуваха за това, което правехме в последните 2 години, което беше зле за ГЕРБ, но беше добре за хората. Той напомни, че са склонили пред патриотите да бъдат по-малко секциите зад граница, за да няма промени в правителството, след това обаче реформаторите предявили исканията си. Айде и с тях да се съобразим. Започнахме реформите и в образованието и те започнаха да не ходят в парламента… А в ГЕРБ бушуваха.

Загубихме много лекари, учители - които смятат, че там не ни е добра политиката.

За отказа си да подаде оставка след първия тур Борисов обясни - събрахме се и хората ме помолиха и аз им казах добре, за една седмица нищо не ме бърка. Не е честно към Цачева да я оставим сама и да отива на втори тур, коментира Борисов. Тази седмица, според него нищо не значи – така или иначе при оставка президентът му дава една седмица и пак ще даде мандат на най-голямата партия - ГЕРБ.

Радев поема ангажименти, за които няма правомощия. Нека да видим резултата в неделя, мисля, че той ще е друг. Когато той дойде при мен, поиска няколко неща – нека каже ,че нещо, което поиска не сме го направили. Да каже дали аз като премиер съм удържал на думата от нашия разговор.

Борисов се оплака, че е недооценен. Мислех си, че като фекалиите в Черно море ги пречистихме и ги вкарахме в станциите, това ще е добре, каза той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници