Александрина Найденова се класира за полуфиналите на двойки в Индия

Александрина Найденова се класира за полуфиналите на двойки в Индия
Източник: Tennis.bg
A A+ A++ A

 

Александрина Найденова се класира за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в индийския град Пуне с награден фонд 25 000 долара и гостоприемство. Найденова и Ирина Хромачова (Русия), поставени под №1, победиха Магдалена Фрех (Полша) и Цзя-Цзин Лу (Китай) с 6-1, 7-5 след 59 минути игра. С успеха 24-годишната българка заработи 180 долара и 22 точки за световната ранглиста при дуетите, в която в момента тя заема 99-ата позиция, предаде БГНЕС.

Ани Вангелова се класира за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в гръцкия град Ираклион с награден фонд 10,000 долара. Българката и Бояна Маринкович (Сърбия), поставени под №2, победиха убедително Мари Пърла Байънсюмба (Ирландия) и Челси Мей Самуейс (Великобритания) с 6-2, 6-1 само за 54 минути на корта. Така в спор за място на финала двете ще се изправят срещу четвъртите в схемата Михаела Боев (Белгия) и Андреа Ка (Камбоджа). В схемата на сингъл поставената под №6 Вангелова отпадна във втория кръг след поражение от германката Емили Зайболд с 3-6, 0-6.

Юлия Стаматова победи Олга Парес Аскойтия (Испания) с 6-4, 6-4 в среща от втория кръг на тенис турнира в Казабланка (Мароко) с награден фонд 10,000 долара. На четвъртфинал българката, която е поставена под №4 в основната схема, ще играе с Мартина Спигарели (Италия). Леонид Шейгезихт победи Евгени Данилов с 4-6, 6-1, 6-4 и се класира на четвъртфинал на надпревара от трета категория на ITF до 18 г. в Казахстан. На двойки българинът също продължава напред, след като в тандем с Алексей Захаров (Русия) се наложиха над Глеб Бекер (Канада) и Акшин Мехтиев (Русия) с 6-1, 6-0. Александрина Шиникова (ТК Дема) приключи участието си на тенис от пета категория на ITF в Люксембург. Българката, която започна от квалификациите, отстъпи на германката Изабела Пфенинг с 3-6, 3-6 във втори кръг на основната схема. 

#Александрина Найденова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »