Протест на лекарите от Първа градска в Пловдив в защита на болницата си

Протест на лекарите от Първа градска в Пловдив в защита на болницата си
Нова телевизия
A A+ A++ A

Тази сутрин лекарите от Първа градска болница в Пловдив излизат на протест пред сградата на Общинския съвет в града. Те се вдигат на бунт заради намерението на местната власт да отстрани директорката на болницата и да слее здравното заведение с друго. Първа градска болница е с дългове за близо 2 милиона лева, информира Нова телевизия.

Над 20 лекари се събраха на протест пред сградата на общинския съвет в Пловдив около 9 часа сутринта. Те настояват местната власт да оттегли предложението си, с което иска да отстрани от поста управител на болницата д-р Галина Карауланова. Според местната власт управителят на болницата не се справя със задълженията си. Здравнтоо заведение е затънало във финансови дългове като задълженията на болницата към момента са за над 2 милиона и 600 хиляди лева.

Близо четири месеца лекарите не получаваха и в пълен размер заплатите си. По информация на NOVA спорната точка днес няма да бъде разгледана от общинския съвет на Пловдив и оставката на лекарката няма да бъде поискана.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"