Американските спец служби се страхуват от непредсказуемостта на Тръмп

Американските спец служби се страхуват от непредсказуемостта на Тръмп
VDARE.com
A A+ A++ A

Американската разузнавателна общност се страхува от новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп заради непредсказуемостта му, пише в. „Вашингтон поуст”.

Медиите по-рано съобщиха, че разузнавателните ведомства на САЩ се готвят за брифинги с Тръмп по въпросите на националната сигурност, които може да се състоят след няколко дни, пише БГНЕС.

„Това е страх от неизвестното…Не знаем какъв е той зад всичките приказки…Как ще се развият нещата през следващите четири години или дори няколко месеца?”, цитира изданието високопоставен представител на ведомство, занимаващо си с националната сигурност.

„Донякъде се боя, донякъде затаявам дъх, когато отивам на работа”, признава друг източник, пожелал анонимност.

Запасният генерал от ВВС на САЩ Майкъл Хайдън, който е правил брифинги през 2008 година с новоизбрания президент Барак Обама, посочи, че служители на спец службите ще имат срещи с Тръмп, но сред тях се усеща известно вцепенение.

Хайдън каза, че Тръмп е първият президент, който се е отнасял толкова пренебрежително към дейността на разузнавателните служби по време на кампанията си и е поставял под съмнение качествата и честността на разузнавачите. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"