Рязък скок в акциите на частните затвори на "Уолстрийт" след избирането на Тръмп за Белия дом

Рязък скок в акциите на частните затвори на "Уолстрийт" след избирането на Тръмп за Белия дом
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

 

Акциите на частните затвори са скочили на „Уолстрийт“ след избирането на републиканеца Доналд Тръмп за президент на САЩ, заради надеждата, че той ще се откаже от решението на своя предшественик Барак Обама да намали броя им, предаде БГНЕС.

Акциите на Corrections Corporation of America скочиха с близо 43% - на 20.28 долара малко преди затваряне на борсата, а тези на другата корпорация – собственик на затвори, GEO Group, - с 21% - на 28.98 долара. По време на своята предизборна кампания Доналд Тръмп даде индикация, че смята да увеличи броя на частните затвори. Акциите на двете корпорации паднаха миналия август, когато министерството на правосъдието на САЩ обяви, че ще намали и след време изцяло ще сложи край на частните затвори заради проблеми с насилие и липса на сигурност в тях.

Това решение ще засегне 13 затвора от този тип, в които излежават присъди 22 000 души. Голяма част от тях са незаконни имигранти в очакване да бъдат експулсирани. През март Тръмп каза, че макар и американската система на местата за лишаване от свобода да е „катастрофа“, частните затвори „изглежда функционират много по-добре от техните държавни аналози".

#Уолстрийт #Доналд Тръмп #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »