ВСС не изслуша председателя на СРС Методи Лалов за заплатите на магистратите

ВСС не изслуша председателя на СРС Методи Лалов за заплатите на магистратите
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

 

Пленумът на ВСС не изслуша председателя на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов за заплатите на магистратите в едно от най-натоварените съдилища в страната, предаде БГНЕС.

Обсъждане предложението на председателя на Софийски районен съд за съобразяване на възнагражденията на съдебните служители с натовареността им, гласеше отхвърлената точка. Включването й – за изслушването на председателя на СРС бе по предложение на правосъдния министър Екатерина Захариева. Пленумът обаче отказа Методи Лалов да бъде изслушан, тъй като това било от компетенциите на съдийската колегия във ВСС. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че това, което се предлага, има основание.

„Проблемът е, че както изслушването на Лалов сега, така и приемането за сведения на двете писма, нищо няма да допринесат за положението на колегите и особено на колегите от СРС. Проблемът трябва да бъде обсъден от съдийската колегия и ако тя намери основание - тези искания да бъдат удовлетворени. „Всичко друго сега, да ме прощавате за израза – ще бъде един празен популизъм”, заяви Цацаров.

Екатерина Захариева изпрати писмо до представляващия ВСС Димитър Узунов, в което заявява, че подкрепя искането на председателя на СРС Методи Лалов за съобразяване на възнагражденията на служителите с натовареността им. Председателят на СРС Методи Лалов настоява за повишаване на заплатите на администрацията заради голямо текучество като изтъква, че за последните две години са напуснали над 200 души.

#ВСС #СРС #Методи Лалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"