Първа загуба за Берое в Балканската лига срещу Теодо

Първа загуба за Берое в Балканската лига срещу Теодо
Източник: Стара Загора
A A+ A++ A

 

Берое записа първа загуба в Балканската лига. “Зелено-белите“ отстъпиха с 80:93 на Теодо (Тиват) като гост, но остават лидери в класирането в група А на надпреварата. Поражението бе едва второ за тима във всички турнири от началото на сезона. Преди това „зелено-белите“ имат една загуба и в родното първенство, предаде БГНЕС.

Най-резултатен за старозагорци в Черна гора бе Тихомир Желев с 18 точки. Още 16 добави Стипе Тесия. Баскетболистите започнаха добре двубоя и след първата част поведоха с 26:20. В първите минути на втората четвърт авансът на гостите достигна 10 точки – 33:23. Наставникът на домакините реагира незабавно, поиска прекъсване, а след връщането на терена играчите на Теодо стопиха разликата до три точки.

Старозагорци обаче отново дръпнаха преди все пак да се стигне до изравняване и пълен обрат от страна на домакините. Малко повече от минута преди края на тази част те дори поведоха с пет точки – 45:40. В крайна сметка полувремето дойде при резултат 46:43 в полза на Теодо.

След почивката домакините започнаха по-концентрирано и до средата на частта поведоха с 9 точки. Баскетболистите на Берое обаче успяха да се върнат и да стопят аванса на Теодо до само една точка – 60:59. Последваха нови силни минути за домакините и те поведоха със 73:62 след тази трета четвърт. В последната част Берое опита да стигне до обрат, но домакините не позволиха.

С концентрирани действия баскетболистите на Тедо увеличаваха преднината си и стигнаха до едва втората си победа в Балканската лига. Следващият двубой на Берое в турнира е отново като гост. На 15 ноември старозагорци излизат срещу македонския КК Куманово 2009. 

#Балканската лига #Берое

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"