Кои са претендентите за постове в администрацията на новоизбрания президент на САЩ?

Кои са претендентите за постове в администрацията на новоизбрания президент на САЩ?
http://www.slate.com/
A A+ A++ A

Бившият председател на Камарата на представителите в американския Конгрес Нют Гингрич е сред основните претенденти за поста държавен секретар в новата администрация на 45-тия президент Доналд Тръмп.

„Сред кандидатите за министри и съветници на Тръмп са представители на най-близкото му обкръжение”, пише в. „Ню Йорк таймс” като се позовава на сътрудници на Тръмп, пише БГНЕС.

Според изданието, става дума за сенатора от щата Алабама Джеф Сешънс – ключов съветник на Тръмп по политическите въпроси, бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, губернатора на Ню Джърси Крис Кристи и бившия председател на камарата на представителите в Конгреса Нют Гингрич.

В. „Политико” пък нарича Гингрич „ключов поддръжник” на Тръмп и уточнява, че той е сред главните кандидати за поста. Споменати са също ръководителят на сенатската комисия по международни въпроси Робърт Коркър и бившият постоянен представител на САЩ в ООН Джон Болтън. Изданието напомня, че самият Коркър е говорил за готовността си „да обмисли сериозно” тази възможност.

По данни на „Политико” основният кандидат за поста министър на отбраната е Сешънс. Обмислят се и варианти за бившия съветник на президента по националната сигурност Стивън Хедли и бившия сенатор Джеймс Талънт.

Друг претендент за ключовия пост в Пентагона е бившият директор на разузнавателното управление във военното ведомство запасен генерал Майкъл Флинт.

Като се позовава на източници от най-тесния кръг около Тръмп, „Политико” пише, че Джулиани може да стане главен прокурор. Друг кандидат за този пост е Кристи.

Кристи е и потенциален кандидат за министър на търговията, заедно с милиардера Уилбър Рос и бившия шеф на стоманодобивната корпорация Nicor Даниъл Димико.

Новата администрация на САЩ начело с Доналд Тръмп ще поеме пълномощия след встъпването на президента в длъжност на 20 януари догодина. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"