15 души със замразени сметки заради връзки с терористи

15 души със замразени сметки заради връзки с терористи
http://www.banker.bg/
A A+ A++ A

Белгийското правителство реши да блокира банковите сметки на 15 души, заподозрени във връзки с терористи и пряко финансиране на атентатите в Брюксел от март тази година, съобщи агенция Белга, пише БГНЕС.

По нейни данни, в списъка са 32-годишният белгиец с марокански произход Осама Атар, когото следователите смятат за организатор и координатор на атентатите в Париж и Брюксел. Санкционирани са също Ясин Лашири, за когото се предполага, че е близък до Абделхамид Абауд – участник в нападенията в Париж, и Ануар ал Хадуши.

От неговата сметка са превеждани пари на Мохамед Абрини и Билял Буит. Те са свързани с Наджим Лахрауи, който се взриви по време на брюкселските атентати.

Белга посочва, че възможност за блокиране на банкови сметки на терористи и техни помагачи съществува от 2006 година, но се прилага за първи път.

На 13 ноември 2015 година в Париж бяха извършени серия атентати. При нападенията загинаха общо 130 души, а около 350 бяха ранени.

На 22 март на международното летище в Брюксел станаха две експлозии, последва взрив на метростанция в центъра на града. Загинаха 32 души, а над 300 пострадаха. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"