Лидерът на „Ислямска държава” избира наследник

Лидерът на „Ислямска държава” избира наследник
clubz.bg
A A+ A++ A

Главатарят на джихадистката групировка „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади избира кой да го наследи на поста, предаде телевизионният канал „Ас Сумария” като се позова на източник в иракската провинция Найнава.

„Информационният апарат на ИД разпространява заповед на Ал Багдади за избирането на един от командирите за негов заместник, което значи, че той ще стане и негов приемник, ако бъде убит”, посочва източникът, пише БГНЕС.

Посочва се, че самото разпространяване на такава информация е безпрецедентно в Мосул, където тази тема не можеха да обсъждат дори представители на висшето командване на групировката.

Засега ИД не разкрива кой е избраникът на Ал Багдади, за да не започне разцепление в групировката.

В понеделник прес службатка на иракските въоръжени сили съобщи, че Ал Багдади е избягал от Мосул „заедно със 150 семейства, които да го предпазват от въздушни удари”.

Операцията по освобождението на северния иракски Мосул – административен център на Найнава, започна на 17 октомври с участието на иракски военни, кюрдски формирования, местни доброволци и ВВС на международна коалиция начело със САЩ. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »