Захариева: Прокуратурата ще извърши проверката за Димитър Узунов

Захариева: Прокуратурата ще извърши проверката за Димитър Узунов
Източник: Капитал
A A+ A++ A

 

Прокуратурата ще си извърши проверката, а Народното събрание ще си вземе решението. Това заяви пред журналисти министърът на правосъдието Екатерина Захариева, относно писмото от двама кадровици до парламента и обявената проверка на прокуратурата във връзка с представляващия ВСС Димитър Узунов, предаде БГНЕС.

На въпрос, че такава процедура е задействана за първи път, Захариева заяви, че е за първи път, защото е съвсем нова-от август месец. Нормално е да е за първи път, за когото и да е от членовете, заяви тя.

Запитана дали е възможно депутатите да се направят, че няма такова писмо до тях, Захариева заяви – „не е редно, не би трябвало. Би трябвало да го обсъдят”. „Процедурата в закона е ясна”, каза още правосъдният министър.

Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова и Калин Калпакчиев внесоха в Народното събрание писмо с молба депутатите да преценят дали да използват законовите си правомощия да предложат на ВСС да образува дисциплинарно производство срещу представляващия ВСС Димитър Узунов.

Самият Узунов на 21 октомври в ефира на телевизия обвини колегата си Калин Калпакчиев, че щял „да получи по проект 340 000 лева“. На 3 ноември Висшият съдебен съвет (ВСС) не освободи представляващия съвета Димитър Узунов. Тогава като точка от дневния ред бе включено предложението на члена на ВСС Калин Калпакчиев за освобождаване на представляващия ВСС Димитър Узунов.

Според Калпакчиев, Узунов казал неистини в национална медия. Изричане на неистини и твърдения за него, според Калпакчиев уронват репутацията на ВСС. При гласуването от 22 гласували днес, 8 бяха за предложението, а 14 против и така предложението беше отхвърлено. 

#Димитър Узунов #ВСС #Екатерина Захариева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"