Боксьорки от 28 страни пристигат за Европейското в София

Боксьорки от 28 страни пристигат за Европейското в София
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

 

Над 140 състезателки от 28 страни ще участват на Европейското първенство по бокс за жени, което ще се проведе в столичната зала „София“ от 15 до 23 ноември. България ще бъде представена от 6 боксьорки, а очакванията са да не падаме под второто място отборно от предишния шампионат в Букурещ през 2014 г., предаде БГНЕС

„Момичетата са подготвени добре. Проведохме лагер още преди турнира „Балкан“ и продължаваме да се готвим на Дианабад, за което благодаря на ръководството на федерацията. На 1 ноември пристигна съставът на Азербайджан и направихме спаринги с тях, а в петък ни предстоят такива и с отбора на Турция“, сподели старши треньорът на жените Фикрет Ереджебов.

„Както и при предишните големи първенства – световното за младежи през 2014 г. и европейското за мъже миналата година, и сега сме направили всичко необходимо за доброто провеждане на шампионата“, сподели и изпълнителният директор на БФБ Светослав Сапунджиев.

„Не искам да говоря за медали и очаквания за представяне. Ще го направя след края на първенството", каза Станимира Петрова. "Чувствам се много добре в новия ми клуб „Локомотив“ (София) и за пръв път работя толкова професионално с новия ми личен треньор Борислав Георгиев, за което му благодаря. Специални благодарности и на БФБ, на спортното министерство и Банка Пиреос, които подпомагат подготовката ми“, допълни световната шампионка от Чеджу 2014, която се връща в предишната си категория до 54 кг. „51 кг бе изтезание за моя организъм, но целта оправдаваше всичко“, сподели още Станимира.

„Щастлива съм, че мога да участвам на европейско и то в моя роден град София. Искам на ринга всички да видят любовта, която изпитвам към бокса“, заяви бронзовата от Астана 2016 Деница Елисеева (до 57 кг). 35-годишната боксьорка разказа, че извън ринга е преподавателка в детска градина и в работата си с малчуганите също се стреми да дава най-доброто от себе си. „Два пъти съм била вицешампионка и е крайно време сега да стана европейска шампионка“, заяви Севда Асенова (кат. до 48 кг). „Имам огромен апетит след като спечелих Купа „Балкан“. Искам да стигна до почетната стълбичка и да оправдая огромните надежди, които възлагат на мен треньорите“, каза Златислава Чуканова (51 кг).

Завърналата се след 5-годишно отсъствие от националния тим Илияна Гълъбова (64 кг) също сподели очакванията си: „Имам страшно желание да играя на такъв голям форум и съм благодарна, че имах късмета да се върна в националния тим точно за европейското в София“. „Категорията ми никак не е лека, но ще се постарая да дам всичко от себе си, за да оправдая очакванията“, сподели и 21-годишната Дафина Маринова (60 кг), която е студентка III курс по медицинска физика в СУ.

Съставът на България за Евро 2016:

48 кг – Севда Асенова

51 кг – Златислава Чуканова

54 кг – Станимира Петрова

57 кг – Деница Елисеева

60 кг – Дафина Маринова

64 кг – Илияна Гълъбова

Треньор: Фикрет Ереджебов. 

#БФБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници