Община Пловдив пуска проверка за сделка с Гергов

Община Пловдив пуска проверка за сделка с Гергов
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

 

Общинските съветници на Пловдив почти единодушно гласуваха днес проверка на сделката за "Пълдин туринвест" АД с Георги Гергов от специализираните органи, предаде БГНЕС.

Общинските съветници решиха да инициират законодателна инициатива в случай на неизпълнени ангажименти партньорството да бъде прекратено, а имотите- възстановени на общината. Преди това бившият кмет Спас Гърневски, а сега съветник от ГЕРБ, в продължение на един час запозна съветниците с доклад за състоянието на дружеството, което е публично-частно партньорство.

Според него, реалната стойност на имотите, с които общината влезе в съвместното дружество преди десет години, е на стойност между 150-170 млн. лв., но в резултат на неколкократното увеличение на капитала то остава извън контрола на общината, чийто процент сега е нищожен.

Гърневски призова с багер да бъде съборен аква-паркът на хотел "Санкт Петербург", тъй като е изграден незаконно. Съветниците от БСП реагираха на доклада с думите " предизборни кьорфишеци". Общинските съветници имат намерение да сезират Народното събрание с предложение публично-частните партньорства да се прекратяват, ако не са изпълнени целите на създаването им. 

#Пловдив #Георги Гергов #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници