САС потвърди връщането на делото срещу Логвиненко на прокуратурата

САС потвърди връщането на делото срещу Логвиненко на прокуратурата
Източник: News.bg
A A+ A++ A

 

Тричленен състав на Софийски апелативен съд потвърди изцяло разпореждането на СГС, с което съдебното производство срещу Роман Логвиненко е прекратено и делото е върнато на Софийска градска прокуратура за отстраняване на съществени процесуални нарушения, съобщиха от градския съд в София, предаде БГНЕС.

В определението си от 08.11.2016 г., апелативните магистрати са приели, че констатациите на СГС са правилни, а протестът на прокуратурата и частната жалба са неоснователни.

Констатираното от съдията-докладчик несъвършенство при изготвянето на обвинителния акт несъмнено следва да се третира като съществено нарушение на процесуалните правила, защото може да доведе до ограничаване на правата на страните в съдебното производство“, пише още в определението на САС. С оглед на това, въззивният съд намери, че следва да бъде потвърдено като изцяло правилно разпореждането на съдията-докладчик.

В определението се посочва още, че заключението, което прокурорът е направил, че при така установената фактическа обстановка, обвиняемото лице е осъществило състава на престъплението, е необосновано и декларативно.

Не отговаря на действителното положението и доводът на прокуратурата, че атакуваното разпореждане не е подписано от съдията-докладчик. „Тъкмо обратното, намиращият се в кориците на делото съдебен акт е подписан и съответно номериран“. 

#Софийски апелативен съд #Роман Логвиненко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"