Кметът на Банско отмени бедственото положение в града

Кметът на Банско отмени бедственото положение в града
Нова телевизия
A A+ A++ A

Обстановката в Югозападна България след пороите. Общината в Банско отмени бедственото положение в града. Очаква се днес лошото време да се пренасочи към Източната част на страната. Градът се възстановява след вчерашния потоп. Нивото на градската река, която вчера преля над града, вече е значително по-ниско. Важният въпрос сега е ще попречи ли наводнениято на зимния сезон, пише БГНЕС.

Два разрушени моста, отнесен ски път и потопени заведения. Такава беше вчера ситуацията в Банско. Днес нивото на реката спадна драстично. Банскалии, обаче продължават да наобикалят Глазне със страх. След пороя остават щетите. Тежка техника и днес продължава разчистването на речното корито.

„Навсякъде техниката работи. Почиства се коритото, мостовете. Кризисните точки, които бяха вчера, където водата имаше вероятност да излезне ще се изчака водата да оттече и ще се пристъпи към чистене на коритото”, коментира Димитър Клечаров, началник на регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Банско.

Най-тежки са пораженията по ски пътя.

„Една трета от него е изровена и буквално превърната в речно корито. Оттук насетне предстои неговото насипване с насипи, които трябва да се карат от друго място, трамбоване, уплътняване и подравняване, разбира се. До началото на сезона има месец и се надяваме да се справим”,обясни кметът на Банско Георги Икономов.

Предстои и възстановяване на двата срутени от водата моста. Щетите ще са за сметка на общината.

Почистването на реката ще продължи със седмици, а щетите се изчисляват, но със сигурност става въпрос за десетки хиляди.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"