При спецакция в Испания разбиха мрежа за детска порнография

При спецакция в Испания разбиха мрежа за детска порнография
Източник: Monitor.bG
A A+ A++ A

 

Испанската полиция арестува 56 мъже при операция срещу разпространение на детска порнография в интернет, съобщиха от вътрешното ведомство в Мадрид, предаде БГНЕС.

Заподозрените, на възраст между 40 и 60 години, са обвинени в „разпространяване по интернет на снимки, на които е проявявана изключителна жестокост към деца”.

Повече от 150 полицаи и 46 съдии следователи участваха в операцията, проведена в 28 от 50-те испански провинции. Претърсени са 59 жилища и са иззети над 170 компютъра и хард дискове, 614 CD и DVD дискове с порнографски снимки.

В момента се проучва дали на снимките са и някои от арестуваните мъже, които лично са измъчвали деца. Някои от задържаните вече са били арестувани за обмяна на порнографски снимки по интернет.

През август испанската полиция арестува седем души, главно французи и мароканци, заподозрени в организирано производство на снимки с детска порнография.

Властите предполагат, че през последните 15 години престъпниците са използвали поне 80 деца и са разпространили милиони порнографски снимки и видео материали, както и хиляди DVD-та.

#Испанската полиция #детска порнография #полицаи #DVD

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"