С близо 3 млн. лв. се увеличават парите за реклама в туризма през 2017 г.

С близо 3 млн. лв. се увеличават парите за реклама в туризма през 2017 г.
Източник: Razkritia.com
A A+ A++ A

Министерството на туризма ще разполага с около 3 000 000 лева повече средства за реклама през 2017 година, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с туристически бранш в Добрич, предаде БНТ.

По думите ѝ през отиващата си година ведомството е изразходвало 4 млн. евро за реклама на страната. Министърът коментира, че при много по-големи рекламни бюджети на утвърдени туристически държави България се е наредила на първо място в Европа по ръст на реализираните нощувки от туристи през първото шестмесечие. Борим се да разширим финансирането за реклама, каза Ангелкова.

Министърът посочи, че целта е България да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация - в четири сезона, с развитието на културен, спа-, еко, голф, селски, гурме туризъм. Ангелкова заяви,че трябва да се положат усилия и следващите години да бъдат успешни за бранша като 2016-а, в която се очаква общият брой на българските и чуждестранните туристи в страната да достигне 12 млн. Министърът посочи, че в Добричка област е постигнат 13.2 на сто ръст на туристите, като в черноморския комплекс "Албена" за периода от януари до август са отдъхвали над 320 000 души.

Проучваме опита на водещи туристически страни, в които към министерствата на туризма има специализирани училища за подготовка на кадри за бранша. В дългосрочен план е възможно да създадем такова училище или център за подготовка на кадри за изпълнителските позиции, които са "сърцето" на туристическата услуга, каза Ангелкова.

Представители на бранша поискаха на срещата да бъде обновена пътната инфраструктура към черноморския комплекс "Албена", нос Калиакра, пътят Варна-Добрич и други.

#Николина Ангелкова #реклама #туристическа дестинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »