Цачева: В кампанията говорих само истината. Не съм дилър на страха

Цачева: В кампанията говорих само истината. Не съм дилър на страха
Източник: Flashnews
A A+ A++ A

 

Убедена съм, че ще получа подкрепата на всички активни граждани на България и на всички работещи. Не искам да бъда дилър на страха и няма да бъда. Това заяви кандидатът за президент от ГЕРБ Цецка Цачева на среща с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), предаде БГНЕС.

Цачева благодари на КРИБ и подчерта, че винаги е имала с тях добро сътрудничество и диалог. „На пръв прочит правомощията на държавния глава, в суховатите на Конституцията, като че ли, той няма пряко участие в сферата на бизнеса и икономиката. Това е така само на пръв прочит, тъй като с оглед на компетентностите в трите власти, на първо място в законодателната, той може да бъде много активен при приемането на нормативната уредба. Наясно сме колко е важно доброто нормативно уреждане на обществените отношения”, поясни Цачева.

Тя сподели и своя „болка” като настоящ парламентарист пред членовете на КРИБ, а именно, че важни закони за държавата не се приемат с пълно мнозинство. „В качеството ми на президент бих наложила вето по важен закон, ако той е приет с такова мнозинство, за да се търси консенсусът, съгласието при повторното му разглеждане в НС от политическите сили, и зад важните законопроекти да има стабилно парламентарно мнозинство”, заяви Цецка Цачева. Тя призна, че е човек, който винаги е взимал решенията си на база на много изслушани мнения, но когато си добронамерен, търпелив и знаеш целта, която гониш, може да се вземе най-доброто решение.

„В тази кампания говорих само истините. Някои мои опоненти заложиха на ефекта на послания, които галят сетивата, но ние сме отговорни хора. Аз говоря само нещата такива, каквито могат да се случат и такива, които са съобразени с правомощията на президентската институция. Моят опонент ме нарече дилър на страха”, оплака са Цачева.

Тя изрази надежда, че с присъствието си не буди страх в членовете на КРИБ. „Вярвам и съм убедена, че ще получа подкрепата на всички активни граждани на България, на всички работещи, ползвайки се от това, че България е в Европа, ползвайки се от предимствата на европейската солидарност и искайки всички ние да живеем в една по-богата и справедлива държава”, смята кандидатът на ГЕРБ.

„Доближаваме се до онова, което целим - да имаме добра законодателна основа, финансовите закони, също, със справедливостта на съда и с инициативата и предприемаческия дух на българските индустриалци, финансисти и хората, които работят за себе си и по този начин работят за държавата и обществото. Сигурна съм, че един от моите приоритети - единна, образована и просперираща нация, ще се случи”, категорична бе Цачева.

След думите на изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов, относно дуелите в миналото, след които летели саби, пушки, пищови и „човешкият живот е загубен”, е време да преосмислим тези категории и въпроса за евентуалната оставка.

Цачева заяви, че ако има оставка, означава, че тя е загубила. „Тогава аз също съм човек на честа, без да съм участвала в дуели, без да съм размахвала хладни оръжия, но вероятно няма да ми отива на мен да водя разговори, консултации в посоката, в която очаквате от мен. Тъй като от мен се очаква ангажимент, аз поемам ангажимент пред всички вас - да направя всичко възможно да мобилизирам усилията да стигнем до най-възможно най-голям брой български граждани с посланията си, за да водим разговор в понеделник за приоритетите на президентската институция, и да не поставям в тревога не само КРИБ, но и не малко български раждани. Не искам да бъда дилър на страха и няма да бъда”, зарече се Цецка Цачева.

От своя страна кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ Пламен Манушев увери, че по време на цялата си кампания е казвал, че най-важното е стабилността на България. „Сега имаме президентски избори, а не парламентарни. Президентските избори са за държавен глава, а парламентарните са определящи кой да е начело, кой да има мнозинство в парламента и кой да състави правителство. Стабилността е изключително важна за всяко едно икономическо развитие“, каза Манушев. 

 

#Цецка Цачева #КРИБ #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"