Радев: Достойнството ни обединява, а спортът е компонент на националното достойнство

Радев: Достойнството ни обединява, а спортът е компонент на националното достойнство
Източник: БНТ
A A+ A++ A

 

Достойнството е това, което ще ни обедини, а спортът е компонент на националното достойнство.Това заяви днес на предизборна среща с изявени български спортисти и ветерани на спорта кандидатът за президент ген. Румен Радев, предаде БГНЕС.

Последните години в България забелязваме обезпокоителна тенденция - все по-малко хора у нас спортуват, а при младите спорт означава да играят на телефоните си на футбол, на карате или нещо друго, започна изложението си той. Последствията са ясни и ги носим всички. Спортът е здраве, дух и изковаване на важни качества, повод за национални достойнства и обединение на нацията, посочи Радев. Не на последно място спортът ни дава здраве, с широк диапазон на дееспособност, добави кандидатът за президент. Спортът е и част от националната сигурност, напомни Радев.

Ако имаме здрава нация, ще имаме и по-малко разходи за здравеопазване, а всеки лев, инвестиран в спорта се отплаща многократно. Спортът калява волята, учи на труд и на усърдие, учи на колективен дух, той е и повод за гордост, продължи кандидатът за президент. И напомни за върховите моменти на успехи в спорта, с които всички се гордеехме като българи. Сега държавата абдикира от най-важното- от масовия спорт, подчерта Радев. Той отбеляза, че трябва да се прави активна популяризация на спорта. За мен той е неделима част от моя живот, професията ми изискваше от мен да спортувам, призна Радев. В ролята си на президент ще правя всичко възможно да подкрепям усилията на спортната общественост, да има ясна нормативна и материална база за развитие на спорта- и масовия, и елитния, обеща кандидатът за президент. Трябва да си върнем държавата, която да инвестира в хората, в съоръженията за спорт и в нашите таланти, смята Радев. Кандидатът за президент отговори на много въпроси на спортисти, деятели на спорта , ветерани и представители на НПО.

За мен президентът задължително трябва да защитава националната идентичност, която е свързана и с националния спорт, заяви по време на срещата с кандидата за президент Весела Лечева, петкратна световна и вицеолимпийска шампионка, член на Изпълнителното бюро на БСП. Тук са много световни и олимпийски шампиони, обърна се тя към публиката. Сигурна съм, че бъдещият президент ще подкрепи една програма за популяризиране на българския спорт, защото няма постигната мечта без труд и много желание, това искат да видят младите хора и примерът, който да последват, каза Лечева.

#Румен Радев #БСП #НПО #достойнство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници