Само 12 акта за пушене след 890 проверки

Само 12 акта за пушене след 890 проверки
При проверките са констатирани нарушения, свързани с тютюнопушене в двора и в учителските кабинети на училищата, в заведения за хранене и развлечения, включително и останали табели като „Зала за пушачи". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Инспекторите на Регионалните здравни инспекции са извършили общо 890 проверки за спазването на пълната забрана за тютюнопушене в закрити обществени места от 1 юни.

Съставени са 12 акта, издадени са 34 предписания, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Информацията отразява първоначални данни от извършените проверки в София, Видин, Шумен, Хасково, Пазарджик, Кюстендил, Ямбол и Кърджали, като данните продължават да постъпват и ще бъдат обобщавани и обявявани своевременно.

Проверявани са лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ; детски и учебни заведения; заведения за хранене и развлечения; аптеки; басейни; фризьорски салони; магазини за битова химия; пощенски клонове; клон на НАП, банки, общински администрации; библиотека, пенсионерски клуб.

В столицата са извършени 325 проверки. Те започнаха още през нощта в Студентски град, където здравните инспектори посетиха 3 нощни заведения.

Общо 6 са издадените актове за административно нарушение в София. При проверките са констатирани нарушения, свързани с тютюнопушене в двора и в учителските кабинети на училищата, в заведения за хранене и развлечения, включително и останали табели като „Зала за пушачи". Има установени нарушения на забраната за тютюнопушене в лечебно заведение.

#тютюнопушене #забрана за пушене #Министерство на здравеопазването #Студентски град

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници