РИОСВ-Русе запечатва хале на "Монтюпе" след констатирани нарушения

РИОСВ-Русе запечатва хале на "Монтюпе" след констатирани нарушения
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе ще запечата хале номер 3 на "Монтюпе" ЕООД след извършена проверка по сигнал за миризма на бакелит. Това съобщиха от РИОСВ в крайдунавския град, предаде БНТ.

На дружеството днес ще бъде връчен акт за неизпълнение на условие в комплексното разрешително, както и заповед за прилагане на принудителна административна мярка за извеждане от експлоатация на Инсталация за каруселно леене на алуминий - Карусел номер 7 и Карусел номер 8, чрез пломбирането им и пълно запечатване на хале номер 3.

От РИОСВ обясняват, че вчера упълномощен представител на дружеството не се е явил, за да получи документите. Със заповедта на оператора се дава срок до 16 ноември тази година да осигури техническа възможност за запечатване на каруселите, а до 25 ноември да постави плътна преграда между производствени халета номера 2 и 3. Заповедта за прилагане на мярката подлежи на предварително изпълнение.

Санкциите се налагат, тъй като е установено неизпълнение на условие в комплексното разрешително, представляващо нарушение, свързано с възможност за настъпване на вредни последици за здравето на хората и околната среда.

"С налагането на принудителната административна мярка и пломбирането на посочените обекти се цели да се преустанови неорганизираното изпускане на емисии на вредни вещества от инсталациите, съответно да се предотвратят и преустановят административни нарушения, свързани с опазване на околната среда, както и да се предотвратят вредните последици от тези нарушения", заявяват от РИОСВ.

Тези мерки са предприети след извънредна контролна проверка, извършена на 8 ноември т.г. по сигнал на гражданин за миризма на "изгорял бакелит". При обход и последваща проверка на покривната конструкция е установено, че два капака на противопожарните люкове са напълно отворени. Това представлява нерегламентиран източник на емисии от производственото помещение - хале номер 3.

#РИОСВ #Монтюпе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници