Сирийските бунтовници са използвали химическо оръжие в Алепо

Сирийските бунтовници са използвали химическо оръжие в Алепо
Източник: БНР
A A+ A++ A

Руската армия съобщава, че нейни служители са открили доказателство за употреба на химическо оръжие от страна на сирийските бунтовници, предава радио Voice of America, цитирано от Фокус.

Говорителят на Министерство на отбраната на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков съобщи в петък (11 ноември), че експерти от министерството са открили неескплодирали артилерийски снаряди и фрагменти от боеприпаси, съдържащи хлор и бял фосфор.

Въпросните предмети са открити в югозападните покрайнини на сирийския град Алепо. Според Конашенков откритията доказват, че бойците са използвали химически оръжия срещу цивилното население и войници от сирийската армия.
Съединените американски щати и техните съюзници призоваха за санкции спрямо сирийското правителство заради употреба на химическо оръжие.

Русия обаче подложи на съмнение заключенията на международните следователи, които свързваха използването на химически оръжия със правителствените сили на Сирия и откри доказателство, че въпросните оръжия са използвани от бунтовниците срещу режима на президента Башар ал-Асад.

#Руската армия #Игор Конашенков #Башар ал-Асад #химическо оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино