С равен резултат завърши турнирът по шахмат между Магнус Карлсен и Сергей Карякин

С равен резултат завърши турнирът по шахмат между Магнус Карлсен и Сергей Карякин
http://about-chess.ru/
A A+ A++ A

С равенство завърши и втората партия от мача за световната титла по шахмат между Магнус Карлсен и Сергей Карякин, който се провежда в Ню Йорк, съобщава БГНЕС.

Белите фигури този път имаше Карякин, но отново на дъската не се случи нищо интересно и двамата шахматисти се съгласиха да си поделят точката на 31-ия ход. Шампионът на планетата Карлсен и претендентът Карякин ще изиграят общо 12 партии и при равенство ще се стигне до тайбрек за определяне на победителя.

Веселин Топалов пък постигна победа над Хикару Накамура в шестия кръг на супертурнира в Сейнт Луис (САЩ) с награден фонд 150 000 долара. Българският гросмайстор с белите фигури принуди представителя на домакините Хикару Накамура, осми в световната ранглиста, да се предаде на 43-ия ход. Топалов и Вишванатан Ананд водят в класирането с по 3,5 точки, Накамура има 3, Фабиано Каруана - 2. Днес ще се изиграят два кръга на рапид (по 15 минути на партия + 5 секунди на ход). Победителят ще получи чек за 60 000 долара, вторият - 40 000, третият - 30 000, четвъртият - 20 000. Надпреварата ще продължи до 15 ноември. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници