По-малко избиратели гласуват на втори тур в Пловдив

По-малко избиратели гласуват на втори тур в Пловдив
БГНЕС
A A+ A++ A

С 318 имена намаляха избирателните списъци в Пловдив за балотажа, след като преди седмица бяха актуализирани, пише БГНЕС.

В дните между двата тура на президентските избори към пълнолетните се прибавиха още 56 младежи. Групата на столетниците остана непоклатима- трима души. 307 041 избиратели в 16 РИК-Пловдив град могат да гласуват в 478 секции, 14 от тях в болници, старчески дом, затвора и следствието. В затвора и следствения арест списъкът на хората, които имат право да упражнят своя глас, е 205 души. Макар и да не се радват на голям успех, машините за гласуване също са на разположение в 20 секции, предимно в район Централен. Във всеки район на града има осигурени и подвижни секции за хората с увреждания, 180 души могат да се възползват от тази възможност. Най-малко желаещи има в район Източен. В 17 РИК-Пловдив - област, която на първия кръг показа по-висока активност от Пловдив-град, секциите са 1010, разположени в 437 места. Над 850 полицаи са заети днес с охраната им. От 7 часа, когато започнаха работа изборните секции, дежурят и 34 прокурори, готови да приемат сигнали за изборни нарушения в зоната на Апелативна прокуратура- Пловдив- това означава областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Стара Загора и Хасково. Няма нарушения в деня на размисъл, ситуацията е спокойна, работата започна нормално.

Заради струпването на представители на секционни комисии при предаване на протоколите в Областна управа, където е 17 РИК, довечера хората ще бъдат предупреждавани да остават в автомобилите си, докато им дойде редът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници