Съдят управител на Техномаркет, нанесъл щети за над 4 млн. лв.

Съдят управител на Техномаркет, нанесъл щети за над 4 млн. лв.
http://banks.dir.bg/
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Н. Китов за това, че в качеството му на длъжностно лице в условията на продължавано престъпление умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководеното, управлението и стопанисването на повереното му имущество и в резултат на това са настъпили вредни последици в особено големи размери за ръководеното от него дружество – „Техномаркет България“ АД на стойност 4 229 576 лв., пише БГНЕС.

В периода 27.03.2015 г. до 05.06.2015 г. Китов в качеството си на длъжностно лице - „Старши продуктов мениджър“ в посоченото по-горе дружество, умишлено не е положил достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, като не е прекратил доставките на стоките от дружеството „Техномаркет България“ към дружество „МЛЛ Трейд ЕООД“, въпреки достигане на договорения между дружествата кредитен лимит, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият не е предприел и действия по събиране на вземания на „Техномаркет България“ АД към „МЛЛ Трейд“ ЕООД или тяхното обезпечаване.

В резултат на това за „Техномаркет България“ АД настъпила щета в особено големи размери - на стойност 4 229 576 лв., а престъплението се определя като особено тежък случай. Предстои насрочването на делото в СГС. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници