Георге Иванов поздрави ген. Румен Радев за победата

Георге Иванов поздрави ген. Румен Радев за победата
http://wsjournal.ru/
A A+ A++ A

Президентът на Република Македония Георге Иванов изпрати благопожелания на Румен Радев по повод избирането му за нов президент на Република България, съобщи БГНЕС.

„Позволете ми от мое име и от името на гражданите на Република Македония да ви изпратя искрени поздравления за победата на президентските избори. Пожелавам ви много успехи в изпълнението на отговорната функция. Република Македония и Република България споделят много неща от миналото си, но по-важното е, че имаме една и съща визия за настоящето и бъдещето, както и еднакви предизвикателства”, се казва в поздравлението.

Стабилността, сигурността, икономическото благосъстояние на нашите държави и на региона е визията, която споделяме, посочва Георге Иванов.

Иванов отбелязва, че тази визия ще стане реалност, само чрез искрена отдаденост в изграждането на добросъседски отношения, максимално сътрудничество в двустранен и регионален план, ускорена интеграция на целия регион в евроатлантическите структури.

Този подход ще ни позволи да се справяме с предизвикателствата. Република България има важна роля в този план. Искам да Ви уверя, че съм напълно готов да работя с Вас за реализирането на тази визия. Вярвам, че можем с общ ангажимент да дадем личен принос и очаквам и се надявам на тясно сътрудничество и честен диалог. В очакване на скорошната ни среща, приемете най-дълбокото ми уважение”, пише в поздравителния адрес на македонския президент до новоизбрания държавен глава Румен Радев. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници