Председателят на БФРС призова за противодействие на бракониерството

Председателят на БФРС призова за противодействие на бракониерството
Източник: Bigfish.bg
A A+ A++ A

 

Председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов е възмутен от поредния инцидент, свързан с бракониери. Михайлов призова хилядите риболовци да престанат да търпят бракониерството и обяви, че "този тумор да бъде изрязан със скалпел", предаде БГНЕС.

През уикенда стана ясно, че в петък вечерта риболовци на язовир „Александър Стамболийски” са преживели истински кошмар. Те са били нападнати от бракониери, които са искали да отмъщават за мрежите си. Станало е истинско кръвопролитие и само по чудо няма загинали, съобщава Bigfish.bg (http://www.bigfish.bg/news/novini/Uzhas-Brakonieri-napadnaha-ribari-s-bradvi.html).

Ето и пълният текст на писмото от председателя на БФРС Георги Михайлов по повод инцидента на язовир "Александър Стамболийски":

"Драги приятели, колеги от състезателния риболов и всички почитатели на това хоби риболов. Като Председател на БФРС не мога да бъда безучастен към ширещото се бракониерство, придобиващо големи мащаби през последните години и невъзможността на държавните институции, отговарящи за рибните запаси да упражняват нужният контрол. Последният пример за това е от 11 ноември на язовир „Александър Стамболийски”. Наши колеги шаранджии са нападнати от група бракониери с брадви и по чудо не се е стигнало до нещо по-сериозно. Аз, в качеството си на Председател на БФРС, съм писал и осъществявал контакт с ИАРА за съвместно сътрудничество и помощ в тяхната дейност, защото ние нормалните риболовци сме всеки ден на терен и можем да упражняваме контрол и помагаме за спазването на закона. Отговорите бяха в посока да „изчакаме малко, не е сега момента”, ясно е, че всичко това е свързано със законодателни промени, които ние предложихме, но стоят без отговор. Държавният чиновник не иска да работи с нас, не сме поканени досега на нито един обществен съвет, на който да обсъждаме проблемите на риболовците в България. Време е глас имащите да чуят за нас, защото нещата вече излизат извън контрол. Създаването на рибоопазващи организации мисля, че е в правилната посока. Време е да престанем да търпим бракониерството, като някакъв тумор развиващ се между нас, а просто да вземем скалпела и да го изрежем. Очаквам подкрепа от всички и моля всеки, който е свидетел или знае за подобни нарушения, да сигнализира веднага без страх на контролните органи или на БФРС. И все пак знайте, че трябва да се спазват законите на Република България.

Георги Михайлов Стефанов - председател на БФРС". 

#Георги Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници