Майкъл Форбс: Кризата след изборите в България е плод на нормален демократичен процес

Майкъл Форбс: Кризата след изборите в България е плод на нормален демократичен процес
Източник: Дир.бг
A A+ A++ A

 

„Това е нормален демократичен процес, нямам мнение". Така отговори на въпрос за президентския вот у нас посланикът на Ирландия в България Майкъл Форбс. Той е на този пост от средата на октомври, предаде БГНЕС.

На въпрос за задаващата се политическа криза той отговори, че всички страни имат местни политически кризи от време навреме, когато стане нещо непредвидено. "Това е нормалният ход на живота в една демократична държава. Ние сме страни-посестрими в Европейския съюз и желаем само доброто на всички”.

На въпрос дали Ирландия смята генерал Радев за проруски кандидат, посланик Форбс отговори: "Ирландия не мисли такива неща. Това е тема за българите. Щом сте избрали този президент, ние му желаем всичко най- хубаво, поздравяваме го и възнамеряваме да работим занапред с него, както сме работили с предишните президенти на България и нейните правителства. Ние сме заедно в Европейския съюз, работим заедно. Там всички ние сме избрали своите правителства по демократичен път, признали сме ги и работим с тях. 

#Майкъл Форбс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници