Проучване: Човек може да се определи по външността на телефона

Проучване: Човек може да се определи по външността на телефона
http://fittem.com/
A A+ A++ A

Храната, която човек е ял, лекарствата, които е вземал, козметиката, която е ползвал, са информации, на базата на които, с помощта на научен метод, може да се изработи профил на даден човек.

Учени са успели да възпроизведат начина на живот на 39 участници в изследване, използвайки проби от повърхността на техните мобилни телефони, пише БГНЕС.

Ръководителят на това изследване е професорът във факултета по фармация в калифорнийския университет в Сан Диего Питър Дорстайн обясни, че анализирайки молекулите, оставени върху мобилния телефон, учените могат да определят дали той е на жена, която си боядисва косата, дали пие кафе, дали предпочита бира пред вино, дали се лекува заради депресия, носи очила за слънце и прекарва много време на открито и т. н., Този подход обаче все още не може да се използва в криминалистиката за идентификация със същата точност, както например пръстовите отпечатъци. За да се усъвършенства техниката, трябва да има повече молекули за сравнение в базите данни, както например тези в най-често използваните храни, текстилни влакна, стени, тапети, подови настилки и въобще всичко, което влиза в контакт с хората. Освен за изработване на профили на издирвани лица при разследвания, този метод може да се използва при контрол по сигурността на летища или при изследване на замърсяването на околната среда.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници