БДЦ: Посъветвахме БСП да подкрепи бюджета, защото той не е на ГЕРБ, а на държавата

БДЦ: Посъветвахме БСП да подкрепи бюджета, защото той не е на ГЕРБ, а на държавата
hashtag-bg.com
A A+ A++ A

БДЦ и „Народен съюз” са на различни мнения. Ние посъветвахме БСП да подкрепи бюджета, тъй като това не е бюджет на ГЕРБ, а на държавата. Хората няма да приемат НС да остави държавата без бюджет и ще се почувстват още по-несигурни в тази обстановка. Държавнически и отговорно е бюджетът да бъде приет на първо четене. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на БДЦ Росен Петров след срещата с лидера на БСП Корнелия Нинова, пише БГНЕС.

„Не сме обсъждали изборните правила, но БДЦ държи на мажоритарния вот в два тура. След като 3,5 млн. българи го казаха, ако не го приемем, скоро ще ги видим отпред. Предсрочните избори трябва да се проведат по новите правила”, заяви Петров.

Той изрази надежда, че в тази сложна обстановка НС няма да заприлича все повече не телевизионно шоу, а едно телевизионно шоу да заприлича все повече на парламент. „Не трябва да се държим като телевизионно шоу и като водещи в него. А политическите сили започнаха да се държат като такива. Изборите не са всичко, има и хора”, смята Росен Петров.

Според него служебен кабинет, съставен съвместно от Румен Радев и Росен Плевнелиев е най-удачният вариант за България.

Според Георги Ковачев от Народен съюз, бюджетът в този му вид не може да бъде приет. „Между 1 и 2 четене ще има промени в бюджета, най-вече в данъчните закони. Няма как да бъде приет в този си вид в момента като политически вид.”, каза Ковачев. Той уточни, че Народен съюз ще върнат мандат за съставяне на кабинет, ако такъв бъде получен от президента. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници