Едно от най-големите открикия в световното изкуство! Намериха десетки неизвестни рисунки на Ван Гог

Едно от най-големите открикия в световното изкуство! Намериха десетки неизвестни рисунки на Ван Гог
http://www.vggallery.com/
A A+ A++ A

Тефтер, съдържащ 65 неизвестни досега рисунки на известния холандски художник Винсент ван Гог, беше открит, съобщи френската издателска компания „Le Seuil“. Това е едно от най-големите открития в света на изобразителното изкуство през последните години във Франция, пише БГНЕС.

Предполага се, че артистът е направил рисунките върху счетоводната книга на френски хотел в град Арл, където е бил отседнал.

Въпреки че оригиналите не бяха показани на френската преса, скоро ще бъде публикувана книга с репродукции, озаглавена „Винсент ван Гог, мъглата на Арл: преоткрит скицник“. Тя ще е достъпна от четвъртък на пазара в САЩ, Франция, Япония, Германия и Холандия.

Скиците от тефтера са направени в края на живота на Ван Гог между 1888 г. и 1890 г. Сред тях има както пейзажи, така и портрети на неговия приятел – известният художник Пол Гоген и на Мари Жино, която е била собственик на хотела, където Ван Гог е отседнал.

Самият художник е имал много силна връзка с Жино, която той обезсмъртява в творбата си „L'Arlesienne“ (Жената от Арл).

В счетоводната книга Ван Гог е правил скици докато е рисувал някои от най-известните си картини като „Спалня в Арл“, „Нощното кафе“, „Столът на Ван Гог“ и „Ваза с дванадесет слънчогледа“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници