120 души загинаха при дерайлиране на пътнически влак в Индия

120 души загинаха при дерайлиране на пътнически влак в Индия
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

 

Дефектна релса най-вероятно е станала причина за катастрофата на бързия влак в северния индийски щат Утар Прадеш, при която, по последни данни, загинаха 120 души. По информация на вестник „Таймс ъф Индия”, цитиран от ТАСС, тази катастрофа е най-сериозната в страната за последните 6 години, предаде БГНЕС.

Температурните разлики в топлия и по-хладния сезон са в основата на повредата, смятат експерти, но официално резултатите от разследването ще станат известни след като то приключи. Експресният влак дерайлира в нощните часове срещу неделя в отдалечен район на Утар Прадеш. Влакът пътувал по маршрута Индор–Патна. Злополуката е станала в района на гара Пухрайан, на 100 км от град Канпура, около 3 часа сутринта.

Стотици спасители продължават да работят на мястото на катастрофата. Това е най-тежкият инцидент от 2010 година насам, когато пътнически влак се сблъска с товарен в източния щат Западна Бенгалия и уби 146 души. Тогава ранените бяха 200.

Железопътната мрежа в Индия е една от най-обширните в света и е основна форма за транспорт на дълги разстояния в огромната държава с население от 1,2 милиарда души. Релсовите пътища обаче са лошо поддържани и катастрофите с жертви са относително чести. Всеки ден железниците обслужват около 20 милиона пътници.

Правителствен доклад от 2012 година посочва, че годишно около 15 000 индийци стават жертва на железниците, ситуация, квалифицирана като ежегодно „клане”. 

#Утар Прадеш #индийци #клане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници