Отстраняването от власт на южнокорейския президент е все по-близо

Отстраняването от власт на южнокорейския президент е все по-близо
http://bulgarian.ruvr.ru/
A A+ A++ A

Процесът по отстраняването от власт на южнокорейския президент Пак Кън Хе може да бъде задействан съвсем скоро, след като в понеделник от опозицията в страната заявиха, че разглеждат възможностите си за импийчмънт, пише БГНЕС.

Решението идва ден, след като прокуратурата в страната обяви президента за заподозрян по мащабно дело за оказване на влияние.

„Ние незабавно ще преразгледаме времето и методите за импийчмънт и ще назначим подкомисия, която да разгледа“ процеса по сваляне от власт, заяви Чу Ми Ае, която е начело на либералната Демократична партия. Две по-малки опозиционни партии също заявиха, че ще се опитат да отстранят президента.

Трите опозиционни партии съвместно контролират около 55% от местата в парламента, което е малко под необходимото мнозинство от две трети за импийчмънт.

Пак Кън Хе събра значително обществено недоволство, след като беше обвинена в това, че е помагала на своята дългогодишна приближена Чой Сун Сил в мащабен скандал, свързан с присвояването на милиони и намеса в държавни дела. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници