Виктор Орбан: Отношенията Унгария-САЩ ще се подобрят, когато Тръмп стане президент

Виктор Орбан: Отношенията Унгария-САЩ ще се подобрят, когато Тръмп стане президент
http://www.counter-currents.com
A A+ A++ A

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан вярва, че отношенията между неговата страна и САЩ ще се подобрят, когато президент стане Доналд Тръмп.

Орбан участва в съвместна пресконференция със сръбския си колега Александър Вучич след преговорите, които двамата проведоха в Белград, пише БГНЕС.

„Ненормално е, при положение, че имаме парламент, избран на свободни избори в Унгария, да има държава, която да идва и да ни казва какво да правим и, че не трябва да променяме конституцията си по някаква причина. Това е неприемливо, но при такава външна политика живяхме през последните осем години и това трябва да спре”, каза Орбан.

Орбан изрази оптимизъм по повод избирането на Доналд Тръмп и надежда за подобряване на отношенията на Унгария със САЩ. Според Орбан, в света има „духовен диктат”, който идва от САЩ, и сега е дошъл моментът това да бъде прекратено.

Унгарският премиер смята, че САЩ би трябвало да проявяват „повече съпричастност и готовност за партньорство”, тъй като, според него, не е правилно някой да се притеснява, че ще изглажда по-малко морален, ако има различно мнение.

Трябва по-свободно да говорим и по-свободно да обсъждаме, подчертава унгарският премиер. Той настоя, че никой не трябва да търпи диктата на други държави във вътрешната си политика.

Сръбският премиер Александър Вучич не отговори на въпроса за Тръмп и предпочете да каже, че „Сърбия не е достатъчно голяма държава, за да коментира глобални въпроси”. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници