Ердоган: Турция е преграда по пътя на джихадистите към европейските страни

Ердоган: Турция е преграда по пътя на джихадистите към европейските страни
Economic.bg
A A+ A++ A

Турция е преграда по пътя на джихадистите към европейските страни и тя се нуждае от по-активна поддръжка в борбата срещу екстремизма от НАТО. Това заяви днес турският президент Реджеп тайип Ердоган на сесията на парламентарната асамблея на НАТО в Исатнбул, съобщи в. „Хюриет“, информира БГНЕС.

„Ако борбата с тероризма се окаже безуспешна, а тази преграда бъде разрушена, потокът от терористи ще обрече целия свят на огън и кръв. Призоваваме към укрепването на тази преграда, а не към нейното отслабване“, заяви Ердоган. Той добави, че е недопустимо прилагането на двойни стандарти в борбата с екстремизма. „Страните, демонстриращи двойни стандарти към дейността на турористичните организации, рано или късно ще се сблъскат с последствията от такъв подход на своята територия“, предаде думите на турския президент Анадолската агенция.

На 17 ноември Ердоган заяви, че западните страни стоят рамо до рамо с терористичната групировка Ислямска държава (ИД), за да дискредитират исляма. Ердоган допълни, че Турция решително се бори срещу терористите и ще продължава да го прави. „Тази организация няма връзка с исляма. Никой не вреди на исляма повече от ИД. Нашата религия не дава право за убийството на хора“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници