КОНПИ спечели дело за 1.7 млн. лв. на първа инстанция

КОНПИ спечели дело за 1.7 млн. лв. на първа инстанция
Източник: Flashnews
A A+ A++ A

 

Разградският окръжен съд уважи частично иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) срещу Иван Стойчев. Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност (ЗОПДИППД), предаде БГНЕС.

Стойчев има присъда за лихварство за периода 1999 – 2005 г., съобщиха от КОНПИ. С решението на първоинстанционния съд от Иван Стойчев, съпругата му и техните търговски дружества се отнема имущество за 1 766 719.9 лв. То включва апартаменти в Разград, Русе и Варна, гаражи, идеални части от жилищни и производствени сгради, селскостопанска техника, както и суми от продажбата на недвижимо имущество.

Съдът е отхвърлил част от иска на Комисията за имуществото, придобито преди 1999 г., тъй като не може да се направи обосновано предположение, че то е придобито от престъпна дейност. На отнемане по реда на ЗОПДИППД не подлежи и имуществото, което е конфискувано при наказателното производство срещу Стойчев. Той обаче е осъден да плати държавна такса и съдебни разноски за над 90 000 лв. 

#КОНПИ #Иван Стойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници