Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да подкрепи Патриотичния фронт за съставяне на правителство

Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да подкрепи Патриотичния фронт за съставяне на правителство
БГНЕС
A A+ A++ A

Към настоящия момент няма да подкрепим Патриотичния фронт за съставяне на правителство, заяви пред медиите в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, пише БГНЕС.

Цветанов припомни: „заявили сме категоричната си политическа позиция, че ще върнем мандата, който ще ни бъде връчен като първа политическа сила в сегашния парламент. БСП, доколкото знам, и те са се отказали от съставянето на кабинет. Така ГЕРБ и БСП с тази ясна позиция имат 122 народни представители, което означава, че няма как другите политически формации в 43-тия парламент да могат да формират мнозинство, коментира Цветанов. Той направи няколко пресмятания: 22 януари 2017 г. встъпва в длъжност новият президент, а най-ранната дата, на която може да бъдат проведени изборите е някъде преди 20 март. На Консултативния съвет по национална сигурност, който ще бъде проведен при президента, ще се намери политически консенсус и, ако се прецени и се консолидират всички парламентарни групи около датите - 26 март или 2 април, каза той. Според него 2 април е най-късната дата, на която могат да бъдат проведени предсрочните парламентарни избори.

Ще се съобразим с референдума за мажоритарния вот, но позицията ни - след дебат, в момента правим правен анализ, като бъде готов, ще решим дали да внесем законопроекта на Мая Манолова за промените в ИК или ще предложим друг, посочи той. Според него колкото по-рано стане тази дискусия, толкова по-добре.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници