Корнелия Нинова: Няма да обяснявам номинацията на ген. Радев дали е била поставена от Изток или от Запад

Корнелия Нинова: Няма да обяснявам номинацията на ген. Радев дали е била поставена от Изток или от Запад
БГНЕС
A A+ A++ A

Нямам никакво намерение за 128 път да обяснявам, че номинацията и избора на ген. Румен Радев не е бил поставен в зависимост нито от Изток, нито от Запад. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, пише БГНЕС.

Думите й бяха предизвикани от предно изказване на лидера на ДОСТ Лютви Местан, който заяви, че през последните месеци сме свидетели на напъни на външни сили за отклоняване на България от стратегическия избор и изваждането й от НАТО. „Ставаме свидетели през последните няколко месеца на откровени напъни на външни сили за отклоняване на България от стратегическия ценностен избор. Целта е България да бъде извадена от НАТО и да бъдат преследвани всички онези български политици, които днес си позволяват да защитават ценностите на евроатлантизма. Дебатите днес трябва да са каква е България и ще остане ли на своя стратегически път- да се развива като модерна, европейска, стратегическа държава”, каза още Местан.

Корнелия Нинова посочи, че Радев е номинация на БСП и го е избрал българският народ. „Няма да коментирам изказвания, слухове или внушения на какъвто и да е генерал, нито от Изток, нито от Запад, нито руски, нито НАТО-вски, нито друг. Това е български избор - генерал Радев е българският генерал и вече български президент. Той е избран от народа, уважавайте избора на народа“, призова Нинова.

„Що се отнася до приоритетите на БСП- те са ясни и непроменени от времето, когато БСП вкара България в ЕС до ден днешен и в бъдеще“, посочи Нинова.

„Нашите приоритети са европейското бъдеще на България, но те не се връзват с вашите - териториалните, емоционални и сърдечни претенции на Ердоган към български територии, които отстоявате като политика в българския парламент“, обърна се тя към Местан. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници