Илияна Йотова: България е била и остава силно проевропейска страна

Илияна Йотова: България е била и остава силно проевропейска страна
Ureport.bg
A A+ A++ A

Социалистите в ЕП посрещнаха с аплодисменти новоизбрания вицепрезидент на Република България Илияна Йотова, пише БГНЕС.

„Искаме да видим България силна в един съюз, който е способен да отговори на нарастващите предизвикателства пред Европа“, каза Илияна Йотова.

Тя подчерта, че България е била и остава силно проевропейска страна и една от причините за победата на ген. Радев е посланието, че Европейският съюз трябва да се върне към своята същност на социален и солидарен проект. Евродепутатите социалисти изразиха подкрепа за думите на Илияна Йотова, че тя и избраният президент Радев са категорично против опитите за създаване на „Европа на две и повече скорости“. Според бъдещия вицепрезидент единствено обединена Европа ще бъде способна да намери отговори на важни въпроси като бъдещия европейски отбранителен съюз, решаването на миграционната криза и борбата с бедността. „Това са само част от най-важните проблеми, които трябва да засегнем. България ще поеме председателството на Съвета на ЕС само след една година и ще трябва да разглеждаме всички тези предизвикателства. Президентът Радев и аз настояваме за европейски решения на всички тези въпроси“, каза още Йотова.

Тя благодари на колегите си от Групата на социалистите и демократите в ЕП за подкрепата, която е срещала в работата си през всички девет години от престоя и в Европейския парламент. „Аз вярвам във вас и знам, че вие вярвате в България!“, заяви в края на своето изказване пред парламентарната група бъдещият вицепрезидент на страната.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници