АБВ: Народното събрание не може да излъчи ново правителство

АБВ: Народното събрание не може да излъчи ново правителство
БГНЕС
A A+ A++ A

Нашето убеждение е, че това Народно събрание не може да излъчи ново правителство. Това каза Румен Петков от АБВ след консултациите при президента Росен Плевнелиев след подадената оставка на кабинета „Борисов” 2, пише БГНЕС.

„При декларацията на три от политическите сили – ГЕРБ, БСП и ДПС, че няма да подкрепят и няма да участват в изграждането на нов кабинет, всичко останало е ПР-мероприятие, защото тези, които декларират че са готови да съставят нов кабинет, ще имат възможността да вземат мандата, да водят преговори пред вас и чрез вас пред българските граждани, ще покажат 8-10 мераклии за водачи на листи или за депутати като кандидати за министри и от това няма да последва нищо добро за обществото“, посочи Петков пред журналистите. Той подчерта, че затова и са заявили пред президента, че е редно да се мине по най-бързия начин към структурирането на служебния кабинет. От АБВ заявили, че би било дълбока грешка, ако това НС започне да се занимава с приемането на нова изборна уредба. „То показа, че е в състояние да обърка готови избори“, заяви Петков и припомни промените в ИК.

За АБВ най-подходящата дата за предсрочни парламентарни избори е края на март началото на април.

С разговора с АБВ приключи кръгът от консултации при президента. Самият той при всички срещи обявяваше, че ще направи всичко възможно това НС да излъчи правителство. Също така още в началото обяви, че обмисля след консултациите да свика Консултативен съвет за национална сигурност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници